SICON® CD: Belt Conveyor System

ContiTech Nyheter

Augusti 2009
ContiTech har lanserat en CD som innehåller en multimediapresentation av SICON®s innovativa transportbandssystem. Med denna CD ges användarna en flerspråkig dokumentation av transportbandets användningsområden genom filmer från en modellfabrik, många bilder, referenser och broschyrer om produkten och får därigenom en omfattande insikt i SICON®s teknologi. Det är här som användaren kan se exakt hur transportbandet på ett unikt sätt transporterar stora mängder material på miljövänligt, ekonomiskt och säkert sätt.

CDns innehåll är på fem språk (Engelska, Svenska, Tyska, Spanska och Franska), den är förpackad i ett skyddande omslag av kartong och kan beställas via Document Center, artikel nummer WT7071.

 

SICON® – Det slutna transportbandssystemet

Det slutna transportbandssystemet som skyddar material och miljö.

Siconbandet är ett transportband som klarar av att hantera kurvor med liten diameter, vilket gör överföringspunkter överflödiga. Bandet är slutet från ilastnings- till urlastningspunkt och är dessutom slutet även på retursidan för att minimera damm och spill.

Siconbandet är en genial uppfinning. Dess speciella fördel är att det formar sig som en ögla. Bandets ändar har profiler med invulkaniserade stållinor. Dessa hjälper till att hålla bandet på banan med hjälp av guide- och supportrullar. Arbetstyngden på bandet bärs upp av stållinor och bandets mittsektion, som bär upp vikten av det material som transporteras, är tillverkat av ultraelastiskt gummi. I detta system är stållinorna arrangerade i en v ertikal axel ovanpå varandra. Detta garanterar att de bibehåller samma radie även i kurvor med upp till 180° vinkel.

Tack vare sina enastående fördelar används Sicons transportband över hela världen inom de mest skiftande områden.

 

SICON® CD: Belt Conveyor System

 

SICON® CD: Belt Conveyor System